(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřecí polévka
Potřebné ingredience
1 menší kuře,
sůl,
celý pepř,
1 bobkový list,
1 cibule,
1 pórek,
1 řapíkatý celer,
60 g dlouhozrnné rýže,
2 vejce,
štava z 1 citronu,
1/2 svazku petrželky
Postup přípravy
1. Kuře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a oloupanou cibuli. Vaříme na mírném ohni asi 1 hod.
2. Očištěný pórek a řapík celeru omyjeme a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na tenké plátky, přip. kostičky. Kuře vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout.
3. Do vývaru vložíme zeleninu a rýži a asi 25 min. vaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky. Nakrájené maso dáme do vývaru. Vejce ušleháme s citronovou šfávou. Polévku odstavíme z plotny. Vejce vmícháme do polévky metlou na sníh. Ještě jednou ohřejeme. Na talířích posypeme sekanou petrželkou.
2. Očištěný pórek a řapík celeru omyjeme a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na tenké plátky, přip. kostičky. Kuře vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout.
3. Do vývaru vložíme zeleninu a rýži a asi 25 min. vaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky. Nakrájené maso dáme do vývaru. Vejce ušleháme s citronovou šfávou. Polévku odstavíme z plotny. Vejce vmícháme do polévky metlou na sníh. Ještě jednou ohřejeme. Na talířích posypeme sekanou petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé